her telden hayat...

her telden hayat...

25 Nisan 2009 Cumartesi

Saç Sorunları için 5 Pratik Çözüm


Çabuk yağlanan, şekle girmeyen saçlar ve daha fazlası için pratik çözüm önerileri. Saç kurutma makinesi, toka, tarak, saç spreyi, talk pudra ihtiyaçlarınızı karşılayacak.
Saç Sorunları için 5 Pratik Çözüm
İnce Telli Saçlar
İnce telli saçları olan kadınlar, dolgun görünümlü saçlarının olmasını ister. Bu istek hayal değildir. Saçlarınızı yıkadıktan sonra ısıya karşı koruyucu bakım kremi uygulayın. Hafif nemli kalacak şekilde saçlarınızı kurutun. Saç spreyini saç uçlarına sıkın. Saçlarınızı ortadan ayırın. Her bir saç tutamını kıvırarak saçınızın arkasında tokayla tutturun. Bir kez daha saç kurutma makinesini saçlarınıza tutun. Yarım saat bekledikten sonra tokaları çıkarın, elinizle dalgaları dağıtıp doğal bir görünüm verin.
Çabuk Yağlanan Saçlar
Saçın sağlıklı olması için kendi ürettiği yağa ihtiyacı vardır. Normal tipte saçlar yıkandıktan iki gün sonra yağlanır. Bu süre yeniden saç yıkama için uygundur. Eğer saçlarınız çabuk yağlanıyorsa her gün yıkamak yerine saç diplerinize talk pudrası sürün. Yağlı saç pudrayı emecek ve kesinlikle saçlarınızda beyaz bir görünüm olmayacaktır. Saçınıza istenen ölçüde kuruluk getirecektir.
Kepek Sorunu
Saç derisindeki kepek bir cilt problemidir. Şampuan değişikliğiniz, stres altında olmanız saçlarınızda kepeklenmeye yol açabilir. Hemen çözüm sağlamak için 20 adet aspirini 1 bardak sıcak suyun içinde eritin. Saç diplerinize aspirinli karışımı sürüp, masaj yaparak yedirin. 15 dakika bekledikten sonra saç tipinize uygun şampuanla yıkayın.
Kırılan Saç Uçları
Saç uçları, saçın en hassas kısmıdır. Yanlış tarama ve yıkama, yüksek sıcaklıkta kurutma gibi faktörlere bağlı olarak saç uçları kırılabilir. Paket lastiği ile saçlarınızı topluyorsanız, şüphesiz ki saçlarınızın kırılmasında birincil etken budur. En pratik çözüm yöntemi kuaförlerin de yapmayı çok sevdikleri uçlarından 1-2 cm aldırmaktır. Saç uçlarınızın tekrar kırılmasını önlemek için koruyucu özelliği olan şampuanlar kullanabilirsiniz.
Pırıltısını Kaybetmiş Saçlar
Saçlarınız canlılığını ve pırıltısını yitirdiyse doğanın bitkisel formüllerinden faydalanabilirsiniz. Aktardan satın alacağınız badem yağını saç diplerine ve uçlarına uygulayın. Saçınızı bir havlu ile sarın 1 saat bekleyin. Sürenin sonunda saçlarınızı, saç tipinize uygun şampuan ile yıkayın. Son durulamayı yapmadan önce üzüm sirkesiyle saçlarınızı yıkayın. Bu işlem aynı zamanda saç diplerinizdeki boya ve şampuan kalıntılarını da arındıracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder