her telden hayat...

her telden hayat...

25 Nisan 2009 Cumartesi

Kozmetik Ürünlerin Kullanım Süresi


Makyaj yapmak, güzelliğinizi öne çıkarmak için en etkili yöntemdir. Kullandığınız kozmetik ürünler ve kaliteleri makyajınızı doğrudan etkiler. Her makyaj malzemesinin kendine özel kullanım süresi vardır.
Kozmetik Ürünlerin Kullanım Süresi
Cildinizdeki lekeleri ve kusurları örtmek için kullandığınız fondöten, kutusu açıldığı andan itibaren 6 ay süreyle kullanabilir. Fondötenin kutusu açılmamışsa ortalama 1 yıl bozulmadan saklanabilir. Dayanıklı fondötenler kullanmak istiyorsanız tercihinizi pudra şeklindeki fondötenlerden yana kullanabilirsiniz. Makyaj çantanızda fondöteniniz ne kadar süredir bekliyor kontrol edin. Kokusu ve rengi değiştiyse vedalaşma zamanı gelmiş demektir. Aksi durumda cildinizde alerjiler, kızarıklara yol açabilir. Fondötenin ömrünü uzatmak istiyorsanız serin ortamlarda saklamaya özen gösterin.
Yüzünüze canlılık veren, pürüzsüz görünüm sağlayan pudraların dayanma süreleri fondötenlere göre daha yüksektir. Toz pudralar yaklaşık 3 yıl, kompakt pudralar yaklaşır 1 yıl bozulmadan kullanılabilir. Pudrayı sakladığınız ortama göre bu süre değişebilir. Pudranız sertleşmiş, kokusu ve rengi değişmişse yeni almış dahi olsanız hemen değiştirin.
Bakışlarınıza derinlik kazandıran, kirpiklerinizi belirginleştiren rimel; makyaj ürünleri arasında en kısa ömürlü olandır. Rimel hiç açılmadıysa, makyaj çantanızda bozulmadan 1 yıl dayanabilir. Kapağı açılmış ve kullanılan rimel 6 süre boyunca kullanılmalıdır. Rimelinizin kuruması ve kirpiklerinizde pütür pütür noktalar bırakması ayrılma vaktinin geldiğini göstermiştir. Çok acil ihtiyaç duysanız bile kurumuş bir rimeli sulandırarak kullanmamalısınız. Gözlerinizde alerjiye ve kirpiklerinizde dökülmelere yol açabilir.
Dudakların vazgeçilmez ürünü rujlar, kapağı açılmadıysa 2 yıl boyunca bozulmayabilir. Kullanmaya başladığınız ruj ise ortalama 1 yıl yapısını korur. Bozulduğunu en kolay belli eden makyaj ürünlerinden biri olan ruj; kuruluk, renk değişimi, koku değişimi gibi belirtiler vermektedir.
Kokunuzu belirleyen parfümler, güneş ışığına maruz kalmadıkları takdirde asla bozulmazlar. Parfümlerinizi oda sıcaklığında saklamanız tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder