her telden hayat...

her telden hayat...

28 Nisan 2009 Salı

Sağlık ve Güzelliğinizi Koruyan Besinler !!!!




Düzenli beslenme hem sağlığınızı korumak hem de yaşlanmayı geciktirmeye karşı en güçlü kalkandır. Doğru besinleri tercih ederek her zaman sağlıklı ve enerji dolu olmanın mutluluğunu yaşayabilirsiniz.






Cilt Sorunlarına Karşı!
Kayısı, havuç ve kivi içeriğinde bol miktarda C vitamini ve beta karoten bulunduruyor. Beta karotenler cilt sağlığınızı korumaya yardımcı olur. Somon balığı ve ceviz cildinizdeki yağ dengesinin korunmasını sağlar, gerginlik de kazandırır. Kalp damar hastalıkları ve kansere karşı koruyucu özelliğe sahiptir.
Demir Eksikliğine Karşı!
Domates, kırmızı biber, domates salçası ve karpuz içerdiği likopen ile kansere karşı koruyucu özelliğe sahip. Ayrıca kandaki hücre yenilemesini hızlandırıp, demir takviyesine yardımcı olmaktadır.
Kansere Karşı!
Brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar, şalgam, beyaz lahana, soya fasulyesi, yeşil çay ve kırmızı şarap içerdiği mineral ve vitaminler vücutta tümör oluşumunu durdurup, kansere karşı koruyucu etki gösteriyor.
Bakterilere Karşı!
Taze ve kuru soğan, pırasa ve sarımsak içerdiği mineraller ile vücutta zararlı bakteri oluşumunu önlüyor ve yüksek tansiyonun düşürülmesine yardımcı oluyor.
Toksinlere Karşı!
Maydanoz, domates, çilek, kivi, ananas, böğürtlen içerdiği faydalı vitamin ve minerallerle karaciğerde toksin oluşumunu önlüyor ve var olan toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı oluyor.
Virüslere Karşı!
Çilek, elma, kavun, greyfurt, böğürtlen gibi meyveler bağışıklık sisteminizi güçlendirerek virüslere karşı daha güçlü olmasını sağlıyor.

1 yorum: